lise_klubbland_1200_1200

Nu är det alltså officiellt, våren 2017 öppnar Håkan-uställningen ”Klubbland” på Liseberg!

I pressmeddelandet från Liseberg står det såhär:

”Han spelar för utsålda arenor, slår rekord i streamad lyssning och med det senaste albumet Du gamla du fria befäster han att han är lika självklar i den svenska musikhistorien som landets nationalsång. Nu får Håkan Hellström ett eget Klubbland på Liseberg.

Ända sedan solodebuten med Känn ingen sorg för mig Göteborg år 2000 har Håkan Hellström varit så nära man kan komma en profet i sin egen hemstad. Han sjunger om lokala platser, visar upp staden i sina musikvideos och fyller Ullevi, Slottsskogsvallen, Liseberg – och alla andra arenor där han uppträder. Därför är det bara naturligt att det är i Göteborg, granne med Stora Scenen på Liseberg, som Göteborgshelgonet Håkan Hellström får sitt eget tempel.

– Klubbland är en popup-utställning, en upplevelse, en attraktion där besökarna bjuds på en musikalisk åktur – allt utom ett museum, säger Isse Samie på Woah Dad! Det blir en interaktiv, visuell, musikalisk och väldigt kärleksfull hyllning till en av våra största artister.

Utställningen skapas på Liseberg av flera skäl. Dels är det kopplingen till staden och musiken. Men också den stora tillströmningen av turister. Nästan en tredjedel av Sveriges befolkning besöker nöjesparken varje år och Håkan Hellström har fans i hela landet. Nyligen tillkännagavs att han är Sveriges mest streamade manliga artist på Spotify i år. Sammantaget har musiktjänsten streamat 25 miljoner timmar av hans låtar.

Inspiration till Klubbland har hämtats från bl a The Rolling Stones utställning Exhibitionism i London och Velvet Underground – New York Extravaganza i Paris. Men framför allt kommer idéer och inspiration från personer som står Håkan Hellström nära.

– Flera av de personer som känner mig allra bäst är med och skapar Klubbland så det borgar för att det blir grymt kul. Spännande. Det är en stor ära såklart. Jag hoppas att känslan blir intim som en klubbspelning och storslaget som ett fullsatt Ullevi på samma gång, säger Håkan Hellström.

Popup-utställningen öppnar i samband med Lisebergs sommarpremiär den 22 april 2017 och blir kvar under hela året. Biljettsläpp till Klubbland planeras till den 2 april, som f ö är Håkans Hellströms födelsedag. På liseberg.se/klubbland kommer mer information att publiceras löpande.”